Om Bonnets kennel

Kennel Bonnets registrerades redan 1956 av Märta och Lilian Jonsson och kennelnamnet kom av en av de den första hundarna, en engelsk cocker spaniel, som importerades från England. Tiken hette Colinwood Thulemoore Sun Bonnet. Under 70-talet tillkom amerikansk cocker spaniel och Lilian tog då över kennelnamnet helt. 1971 erhöll Bonnets den mycket aktningsvärda utmärkelsen ”Hamiltonplaketten” av Svenska Kennelklubben för sin gärning inom engelsk cocker spaniel.

 

”Hamiltonplaketten kan tilldelas en person/personer som genom framgångsrikt arbete gagnat hundaveln och därigenom främjat Svenska Kennelklubbens syften på ett uppenbart sätt. För att komma i fråga för Hamiltonplaketten ska mottagaren/mottagarna ha haft en aktiv uppfödningsverksamhet under minst tio år av aktuell ras. Bruks- och jakthundraser ska vara både prov- och exteriörmeriterade. Tyngdpunkten på provmeriterna ska ligga på rasspecifika prov.”

SKK

 

Lilian Jonsson är ägare till kenneln och du kan läsa mer om henne HÄR. Nu för tiden har Bonnets uppfödning av welsh springer spaniel men det finns kvar en engelsk cocker hane som används i aveln. Målsättningen för uppfödningen nu som då är att föda upp hundar med god exteriör och gott temperament enligt rasstandarden och man följer fortfarande de riktlinjer som Hamiltonplaketten anger – det ska vara hundar som kan arbeta också. Det är kombinationen av dessa egenskaper och att endast avla på friska individer som gör att en valp från Bonnets passar såväl dig som vill har en sportig familjehund som dig som vill använda den jaktligt. Vill du veta mer om welsh springer spaniel som ras så läs gärna på Welshklubbens hemsida.

Kenneln är belägen uppe på Söderåsen, ca 3 mil från Helsingborg. Förutom att hundarna har en mycket stor inhägnad tomt att leka och springa runt i så finns det otaliga vandringsleder i den vackra naturen. Heta sommardagar ligger havet nära men ibland kan det räcka med att svalka sig i poolen: